Ett skritt inn i fremtiden med SmartCim

Publisert september 24, 2016

Det var en merkedag for alle oss som arbeider i Cimberio-konsernet da den italienske statsministeren, Dr. Matteo Renzi, via direktelink fra sitt kontor i Roma fjernstartet det nye varmesystemet på gjestehotellet til Andøya Space Center.

Jeg er overbevist om at vi med det nye SmartCim systemet har tatt et viktig skritt for klimatilpasset oppvarming av eksisterende bygninger.
Et hotell med varierende vær- og klimaforhold sto høyt på ønskelisten, og da var Andøya et ideelt sted for vårt pilotprosjekt. Her kan været skifte fra vindstille med strålende solskinn for så i neste øyeblikk å bli full storm og kraftig regn. Det er krevende for ethvert varmeregulerende program. Andøya har et krevende klima og det er nettopp de store variasjonene som er interessant for dette prosjektet.

Cimberio både kan og vil gjennom sitt EU-støttede forskningsprosjekt Horizon 2020, bidra til forventet å energisparingsgevinst på 30- 40 prosent med minimale inngrep i eksisterende bygninger.Jeg tror dette systemet vil forandre mye for mange. Forandringen ligger i hvor enkelt det vil bli å endre et varme- eller kjølesystem til å bli både energieffektivt, miljøvennlig og kostnadsbesparende.
Det blir stor grad av presisjon i målinger og kommunikasjonen av systemene er trådløst og nettbasert. Dessuten medfører systemet minimale inngrep i den eksisterende bygningskroppen.

Cimberio har bygget sin merkevare på ventiler. Nå tar vi et skritt videre, der ventilen er en integrert del i et kommunikasjonssystem som overvåker og forutser hva som skjer i et varme- eller kjølesystem i en konkret bygning.
Cimberio gikk fra manuelle til automatiske ventilløsninger, og nå er vi på vei inn i framtiden med  trådløs kommunikasjon på et ventilstyringssystem.

Med SmartCim-produktet fra oss kan hoteller og næringsbygg drives som normalt og i løpet av noen dager eller uker foreta en investering som er tilbakebetalt i løpet av to til tre år.
Den dagen SmartCim er utviklet med for det kommersielle markedet skal selvsagt vi i Skandinavia tilby løsninger for alle som har behov for oppgradering av sine varme- og kjøleanlegg i bygninger. Det er tusenvis av bygg i Norge og Sverige som virkelig bør energieffektiviseres.

Se også NRK Nordlands TV-reportasje fra Andøya.  HER

Den kommer som nr 2 i denne distriktssendinga, etter ca 2.40 min.

Nå ser vi fram til å møte mange av dere på VVS dagene på Lillestrøm. Her har vi mye å snakke om, og vi gleder oss til bransjens store fagdager.  Velkommen innom vår stand C02-24.