Inviterer faglærere til en smak av Italia

Publisert juli 29, 2015

Vi vil med både glede og entusiasme bidra til at faglærere innen rørleggerfaget kan få faglig påfyll. Det er en av grunnene til at vi inviterer et femtitalls representanter fra fagskoler og opplæringskontorer til våre fabrikker og det vakre kulturlandskapet i Nord-Italia i september.

 

Det sier daglig leder i Cimberio AS, Sture Ombler. Han mener faglærerne og medarbeidere ved landets 17 opplæringskontorer er nøkkelpersonell for å både holde standarden og heve standarden blant norske rørleggere.

Sture Ombler har tidligere uttalt at norske rørleggere ikke utnytter et marked som roper på faglig assistanse. Norske rørleggere må rett og slett fornyes. Nå vil Cimberio bidra til nettopp dette.
-Det er bekymringsfullt at potten til etterutdanning i rørleggerfaget er så liten at faglærere må ta av egen lomme for å holde seg oppdatert. Slik kan vi ikke ha det i verdens rikeste land. Når vi blir spurt om å bidra med oppdatering innenfor vårt fagfelt velger vi å si ja. Faglærerne må få muligheten til å ta nye produkter og metoder i bruk også innenfor vannbehandling og ventilmarkedet. Hvis ikke stanser utviklingen. Derfor ser vi fram til samarbeidet med Rørentreprenørene Norge om en innholdsrik tur til våre fabrikker i det vakre området rundt Orta-sjøen i Nord-Italia.
Det tre dager lange oppholdet i Italia vil bestå av en intern faglærerdag, fabrikkbesøk ved de to Cimberio-fabrikkene med faglig oppdatering innen ventilprodukter og vannbehandlingsprodukter
Turen er også viktig med tanke på nettverksbygging med sosiale og ikke minst kulturelle innslag.

 

Bekymrede faglærere

Det var tidligere teknisk direktør i NRL, (nå Rørentreprenørene Norge) Ole Larmerud som tok initiativ til en årlig faglærersamling, og denne samlingen har nå vært gjennomført hvert år siden 1982. Det var faglærere som allerede den gang utrykte bekymring over manglende etterutdanning og en felles arena for kompetanseheving.

-Faglærerne er en viktig del av vår bransje, og det er viktig at vi bidrar med ulike prosjekter innen miljø, yrkespedagogikk og rent faglig utvikling. Vi må også huske at landets 100 faglærere trolig er vår viktigste rekrutteringskilde sammen med våre medarbeidere ved opplæringskontorene. Vi trenger mange og dyktige rørleggere i årene som kommer, understreker Larmerud, som blir med som reiseleder sammen med fagsjef Are Skaar Nielsen og kurssekretær Ingebjørg Martinsen.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om Italia-turen.