Stor, sterk og effektiv

Publisert desember 3, 2014

28.04.14: Påsken er over, og dere som har fulgt med på bloggen det siste året har vel lurt på om Ombler aldri står opp fra de døde. Men nå er underet skjedd også hos oss i Cimberio.  Vi lever i beste velgående, og gleder oss over en vår og sommer som er i anmarsj.

Mens mange er opptatt av bjørka som spretter eller blomstene som dekker markene er jeg blant dem som lar tanken gå til størrelse og kraft.
Jeg klarer ikke å fri meg fra nettopp kraft og størrelse, og det er selvsagt fordi vi er så heldige å være importør og leverandør av det største og sterkeste på markedet, og det har navnet Fernox TF1.

 

Varmepumpenes fiende
Visste du at varmepumper slutter å funger fordi sirkulasjonspumpene er helt eller delvis blokkert av magnetit.  Magnetitt er en jerndioksid som forekommer i varme- eller kjølesystemer. Høye nivåer av magnetitt oppstår vanligvis i eldre radiatorsystemer som ikke er renset på mange år. Rørleggere skifter ut oljekjeler, tømmer rørene, monterer nye varmepumper og fyller skitne rør med nytt vann.
Magnetitt er et avfallsprodukt av korrosjon. Det er mikroskopiske metallbiter som ødelegger et helt varme- eller kjølesystem og dermed også varmepumpene.

Et magnetfilter trekker til seg disse metallbitene, slik at de ikke skal gå videre i systemet.
Vi har markedets sterkeste magnet, og magneten er kjernen i et magnetfilter.
Dessverre er det mange kopier på markedet, men de har svake magneter, og dermed kan produktet selges til en lavere pris. Det er magneten som koster penger.

Må gjøre jobben
Jeg er opptatt av dette fordi et magnetfilter med en dårlig magnet ikke er i stand til å utføre jobben som skal til.  Fernox TF 1 er et patentert filter som har størrelsen og kraften, (9000 Gauss) som trengs for å rense gammel skitt i rørene. Den er også utformet på en slik måte at vannet danner en hydrosyklonisk virvel rundt magneten. Magneten trekker til seg magnetitten og renser systemet.

-Vi kan ikke understreke sterkt nok at det er uhyre viktig med en sterk magnet. Noen rørleggere har forstått budskapet, men vi har fortsatt en vei å gå.
-Jeg vet at vi har markedets største og sterkeste, og den er patentert. Kopiene virker i begrenset grad. Det er kun Fernox TF1 som gir deg en fullverdig beskyttelse mot magnetitt. I verste fall kan du oppleve et totalhavari av en varmepumpe kanskje opp mot 100.000 kroner.

Kopier og pirater
Jeg har ingen ambisjon om å ta opp kampen mot kopier og pirater. Flere av kopiene har store firmaer i ryggen. Utformingen, hvordan vannet sirkulerer gjennom ventilen, og hvordan magneten er oppbygget og plassert inne i ventilen, er avgjørende for hvor godt filteret fungerer.

Heldigvis har de store aktørene i varmepumpemarkedet blitt overbevist om at størrelse og kraft har stor betydning. De aller fleste anbefaler Fernox TF1 overfor sine kunder.
På hvert filter følger det også med tre Cimberio ventiler, med udiskutabel kvalitet.
Det handler ikke bare om utseende, men også om funksjon. En rengjøring gjennomføres på 30 sekunder, og levetiden på filteret er like lang som for selve varmepumpen.  Gi anlegget ditt de 30 livsviktige sekundene